top of page

Grazer® Legal NL

Openingscherm Grazer Legal NL 6 september 2022.jpg
Profiel maken Grazer Legal NL - 6 september 2022.jpg
Openingsscherm Grazer Legal NL 2 - 6 september 2022.jpg

Grazer® Legal NL is ontwikkeld om juristen te ondersteunen bij de uitoefening van hun beroep. Iedereen die werkzaam is in het recht weet dat het een enorme klus is om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Zelfs voor een specialist is het al lastig om het vak bij te houden en dan hebben we het nog niet over de kosten in tijd en geld.

Grazer® Legal NL biedt toegang tot de belangrijkste publieke bronnen en presenteert nieuwsberichten aan de hand van een vijftal interesseprofielen die de gebruiker zelf kan samenstellen.

Het maken van die profielen is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Binnen een paar minuten heeft u al een goed werkend profiel waarmee u op jaarbasis vele uren aan zoekwerk bespaart.

De interesseprofielen die u als gebruiker kunt maken bestaan uit een combinatie van: Rechtsgebieden, Informatiesoorten en Nieuwszenders.

De Rechtsgebiedenindeling van Rechtspraak.nl is leidend geweest bij het classificeren van alle nieuwsberichten, maar er is een aantal rubrieken toegevoegd, zoals bijvoorbeeld Tuchtrecht voor de Advocatuur.

Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in Arbeidsrecht en als Nieuwszender: Rechterlijke macht, Overheid of Brancheorganisaties kiest, met als Informatiesoorten: Jurisprudentie, Boeken en Vacatures, dan ontvangt u onder meer een overzicht van alle Arbeidsrechtelijke vacatures bij de Overheid, maar ook een overzicht van alle jurisprudentie en nieuwe boeken op dat terrein. Meer info... 

Nieuwsoverzicht Grazer Legal NL - 6 september 2022.jpg
E-mailattenderingen Grazer Legal NL - 6 september 2022.jpg

De zoekresultaten op basis van het actieve profiel (u kunt er dus vijf zelf instellen en beheren) tonen de belangrijkste informatie over deze nieuwsberichten. Met één klik op het bericht komt u bij de onderliggende bron: bijvoorbeeld een uitspraak op Rechtspraak.nl of een Evenement dat georganiseerd is door een branche-organisatie. Door middel van de keuzemogelijkheden aan de linkerzijde van het scherm kunt u de resultaten verder inperken of juist uitbreiden door: Rechtsgebieden, Informatiesoorten of Nieuwszenders aan of uit te vinken.

U kunt ook geavanceerd zoeken in de gevonden resultaten om de resultaten nog verder te verfijnen. Daarnaast kunt u de gevonden nieuwsberichten delen via een aantal sociale media.

De informatie wordt tweemaal daags ververst. U kunt proactief naar de nieuwe berichten op zoek gaan (het systeem houdt bij welke nieuwe berichten zijn toegevoegd sinds de vorige keer dat u inlogde), maar u kunt er ook voor kiezen om per profiel een attenderingsmail te laten sturen. Dat kunt één maal per dag doen, maar bijvoorbeeld ook één keer per week.

Grazer® Legal NL kent twee abonnementsvormen. Een kwartaalabonnement van

€ 59,95 of een jaarabonnement van € 199,95 waarmee u bijna 20% bespaart ten opzichte van het kwartaalabonnement. Alle prijzen zijn exclusief 21% btw. Het jaarabonnement is per maand opzegbaar ná verloop van het eerste abonnementsjaar.


Neem contact op met ons indien u een maatwerkofferte wilt voor bijvoorbeeld een concernabonnement voor meer dan vijf abonnees. Op al onze prijzen en offertes zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

bottom of page