top of page

Tue, 17 Dec

|

Webinar over Ouderschap, gezag en omgang

Webinar: Ouderschap, gezag en omgang

Webinar over het ouderschap, gezag en omgang.

Webinar: Ouderschap, gezag en omgang
Webinar: Ouderschap, gezag en omgang

Time & Location

17 Dec 2024, 10:00 – 12:00

Webinar over Ouderschap, gezag en omgang

About the event

Webinar over Ouderschap, Gezag en Omgang

Boek "Juridische kenniswijzer voor de jeugd(hulp) professional"

Deelnemers aan het webinar ontvangen dit boek gratis. Het boek zal deelnemers voorafgaande aan het webinar worden toegezonden, zodat het zelfstudiegedeelte (zie hierna) vooraf kan worden bestudeerd. Uiteraard is tijdige inschrijving hiervoor een vereiste. Schrijft u laat in, dan kan het zijn dat het boek ná het webinar wordt bezorgd.

Onderdeel A. Ouderschap en gezag

(zelfstudie: bestuderen hoofdstuk 3 en 4)

Ouderschap bestaat in vele vormen; de biologische ouder, de genetische ouder, de sociale ouder, en de juridische ouder. Wat houden deze vormen van ouderschap in en welke rechten en plichten zijn daaraan verbonden? We bespreken het verschil tussen de diverse varianten, waarom juridisch ouderschap belangrijk is en hoe dit ouderschap tot stand komt.

Daarnaast wordt ingegaan op de vraag welke persoon of personen belangrijke beslissingen mogen nemen over een kind. Hoe krijgt een ouder of een derde het gezag? En wat als de uitoefening van het gezag tot problemen leidt? In het eerste deel van het webinar gaan we onder meer in op het eenhoofdig gezag en de gezagswijziging en bespreken we de lijn binnen de rechtspraak.

Onderdeel B. Omgang

(zelfstudie: bestuderen hoofdstuk 5)

In het tweede deel van dit webinar komt aan de orde wat het recht op omgang van een ouder of derde met een kind inhoudt en welke middelen er zijn om een omgangsregeling te effectueren, als een van de ouders niet vrijwillig meewerkt.

Sprekers

Renee Heerkens en Demy Beimans

SKJ-studiepunten

Deelnemers aan dit webinar ontvangen 3 studiepunten.

Tickets

  • Ouderschap, gezag en omgang

    €99.95

Total

€0.00

Share this event

bottom of page